Repliik: meie suur Eesti

Eno Noorväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eno Noorväli.
Eno Noorväli. Foto: Meelis Meilbaum

On üks imeline paik, kust maailm pea kogu oma kirevuses vastu peegeldab. Pinterest.

Sinna võib end unustada lausa tundideks. Sealses digiruumis kohtuvad eestlased ja uusmeremaalased, ühendriiklased ja hiinlased, argentiinlased ja türklased; seal on oma koht maadel ja mandritel, ufodel ja zombidel, nunnudel loomalastel ja mürkämblikel, mõtteteradel ja kõikvõimalikel kunstidel ... Ning ikka ja jälle võib sealt leida ülimeeldivaid üllatusi, mis panevad suunurgad kerkima.

Näiteks kui keegi jaapanlane on üles riputanud pildi Haapsalu sallist, mille on ise valmis kudunud, ja soovitab teistelgi käsitööhuvilisel Haapsalu kaunid mustrid ette võtta, kui Jaapani iidse käsitöö boro kataloogis on foto ühest kümme korda nõelutud ja lapitud Eesti kindapaarist, mis füüsilisel kujul asub meie ERM-is, kui samas reas on Fääri saarte ning Muhu soki- ja kindakirjad, kui turist Lõuna-Ameerikast on teinud endale kataloogi Eesti kohta, kus muu hulgas fotod Rakvere vallimäest ja Lahemaast ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles