Juhtkiri: Virumaa Teataja sünnipäev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja toimetuse maja Rakveres.
Virumaa Teataja toimetuse maja Rakveres. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Virumaa Teataja tuli siinse lugejani teise kohaliku lehena aasta varem alustanud Virulase kõrvale, ajalehe esimene number ilmus 17. novembril 1925.


Esialgu ei olnud temast Virulasele konkurenti, sest kohalikele materjalidele jäi vähe leheruumi ja leht ilmus Virumaa Põllumeeste Esituse väljaandena Tallinnas ilmuva Teataja lisalehena, kuid aastatega lehe maht kasvas ja Virumaa probleemidele pöörati üha suuremat tähelepanu.

1929. aastast alates hakkas Virumaa Teataja lugejateni jõudma kolm korda nädalas, viis aastat hiljem pani konkurent uksed kinni ja Virumaa Teataja jäi läänepoolse Virumaa ainsaks suuremaks leheks.

Punavõimud muutsid lehe nime: Virumaa Teatajast sai Punane Virumaa. Sõjaaastatel ilmus ajaleht taas Virumaa Teataja nime all, alates 1944. aastast aga Viru Sõnana ning aastatel 1950-1989 nime all Punane Täht. Neli aastat kandis ajaleht taas Viru Sõna nime, septembrist 1993 ilmub leht jälle Virumaa Teatajana.

Esimene eestikeelne ajaleht Rakveres oli aga nädalaleht Valgus, mille esimene number tuli välja 2. detsembril 1880. Praegu ilmub Virumaa Teataja viis korda nädalas ning kajastab põhiliselt Lääne-Viru maakonna sündmusi, kuid samas ka Ida-Virumaal ja mujal Eestis toimuvat.

Virumaa Teataja on loetavaim päevaleht Lääne-Virumaal. Lisaks igapäevastele uudistele, reportaažidele ja intervjuudele leiab lugeja Virumaa Teataja vahelt mitmesuguseid lisasid ja telekava.

Meie lojaalseteks lugejateks on enamasti Lääne-Virumaa inimesed nii maalt kui linnadest, kuid tellimusi tuleb maakonnapiiridest väljastpooltki. Virumaa Teatajale on truuks jäänud paljud need lehelugejad, kes on siit ühel või teisel põhjusel mujale kolinud, ja koduleht läheb neile järele. Oleme ju ainus kanal, kust saab esmase ja sõltumatu uudise Lääne-Virumaa kohta.

Virumaa Teataja leiab ka veebist aadressil www.virumaateataja.ee.

Seda kõike kokku võttes – südamlikud õnnesoovid teile, head lugejad, Virumaa Teataja sünnipäeva puhul!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles