Repliik: Peaasi, et on hingerahu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg.
Eva Samolberg. Foto: Meelis Meilbaum

Küllap on kõikidele kaubanduses liikujatele silma jäänud poeriiulitel üha rohkem võimust võttev jõulunänn. Hoolimata sellest, et jõulupühadeni on veel aega, kiirustavad kaupmehed ostjate rahakotile koputama. Leidub neid, kes kampaania üle rõõmustavad, teistes tekitab see aga pigem nördimust.


Ühest küljest on saabuv jõuluaeg oma valguse ja värvikirevusega tore kosutus pimedusest väsinud inimestele. Teisalt kipub jõulude tegelik tähendus asjade sisse ära kaduma.

Tasub jääda rahulikuks ja mõelda, mis on tähtis. Kas see, et jõulude ajal võimalikult palju mammonat kokku tassida, või lähedaste inimeste jaoks lihtsalt  olemas olla.

Jõulud on rahu aeg, eelkõige hingerahu. Seda viimast pole aga kunagi liiga palju, ka mitte siis, kui jõulurahuni veel aega on. Seega – las kaupmehed koputavad pealegi, hingerahu röövida see ei tohiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles