Kotli koolimaja 80

, Rakvere gümnaasiumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part
Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part Foto: Arvet Mägi

Rakvere gümnaasiumi 25. sünnipäeva puhul oktoobris 1937 välja antud kooli juubeliraamatus kirjutas tollane Rakvere linnapea härra Heinrich Aviksoo: “Juubeli puhul on näha tõendus, et juubilar saab, kuigi väga raske võitluse ja töö järele ning soovitud ajast hiljem, koolimaja, mida on väärt ausa ja õilsa minevikuga kool, – koolimaja, mis on auks ja uhkuseks Virumaa pealinnale Rakverele.” Linnapeal oli õigus.

Oktoobris 1938 sai koolimaja valmis, 1. novembril tulid õpilased tseremooniarongkäiguga vanast majast uude ja 27. novembril toimus lõpuks uue koolimaja õnnistamise pidu paljude külaliste osavõtul. Rakvere oli saanud endale esindusliku uhke hoone, kool imeilusa hubase kodu paljudeks aastakümneteks.

Rakvere gümnaasiumi õpilaskonna ajakirja Tunglakandjad 1938. aasta jõulunumbris on gümnasist R. K. (initsiaalide taga on 1940. aasta vilistlane Robert Kello, ent samas numbris on ka kirjanik Raimond Kaugver kirjutanud jutu “Talvine suusaretk”) kirjeldanud värvikalt uude majja kolimist ja õpilaste esimesi muljeid uuest majast jutus “Veste”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles