10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Kas talv võib tulla?

Meie tänase lehe kuupäev näitab detsembri algust. Käes on talvekuu. Ega lumesadu ja tuisudki enam mägede taga ole. Varsti, õige varsti tuleb see kõik. Kuidas talveks valmis ollakse?

Vastab Rakvere Teedevalitsuse ülem Alfred Albert: “Võin kinnitada, et talve tulekuks oleme sajaprotsendiliselt valmis. Liiv on varutud. Tallinna–Narva maanteel on see segatud soolaga. Ka ruumid on remonditud. Liivapuistajad ja lumesahad on lahinguvalmis. Masinatest on muidugi nappus, aga üht-teist on juurde tulnud. Päris uus on Tšehhoslovakkia päritoluga liivatõstuk, saime ka ühe uue lumesahaga veomasina ZIL-130. Kokku on maanteid, mida peame talvel lahti hoidma, 602 km, 157,6 km anti juurde maanteid, mida peame esmajärjekorras liivatama.” Rakvere majavalitsuse nr. 1 majavalitseja Maret Mülla: “Võin kinnitada, et talve tulekuks oleme valmis. Luuad, labidad ja liiv on olemas. Nendega varustamine küll suurem asi ei ole, labidaid on oma remondimehed meisterdanud. Kaader on põhiliselt komplekteeritud. 31 majahoidjast puudub 2.

10 aastat tagasi

Surmakaupmehed sattusid kohtupinki

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtupinki kolm 28aastast meest, keda süüdistatakse lõhkematerjaliga seotud kuritegudes. Tänavu mai keskel kaevasid Sergei ja Maksim Lääne-Virumaal ühe hoone juures maa seest välja sinna eelnevalt peidetud lõhkeaine: 600 grammi trotüüli, ligemale 335 grammi tetrüüli ja 3,7 meetri pikkuse detoneerimisnööri. Samas kohas oli meestel veel peidus kaks kasutuskõlblikku elektridetonaatorit ja granaadisütikut. Kõik põrgumasina valmistamiseks vajalikud detailid müüsid nad kuriteo matkimise käigus kolmandale isikule. 3. juunil korraldati Tapal läbiotsimine, mille käigus saadi meestelt kätte 197 grammi püssirohtu, neli detonaatorit, 28 eri kaliibriga padrunit. Eeluurimisel tuvastati, et detonaatorid oli Sergei saanud aprilli lõpus oma nimekaimult, kes nüüd samuti kohtu alla anti. Kõik kolm meest peeti 3. juunil kinni. Sergeid ja Maksimi süüdistavad ametivõimud lõhkeaine ja lõhkeseadeldise oluliste osade ebaseaduslikus käitlemises. Maksimile esitati veel süüdistus tulirelva laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Sergei sai süüdistuse lõhkeseadeldise oluliste osade ebaseaduslikus käitlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles