Vastukaja: maakondlik arengustrateegia ei ole valimisplatvorm

Einar Vallbaum
, Viru-Nigula vallavanem, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EINAR VALLBAUM.
EINAR VALLBAUM. Foto: Marianne Loorents

Samal teemal: Aivar Ojaperv “Lääne-Viru arengu­strateegia lennukusega ei hiilga” 11. jaanuari Virumaa Teatajas

Valimiseelne suurushullustus on jõudnud nüüdseks ka alusstrateegiliste dokumentideni. Hiljuti avalikustatud uuendatud versioon Lääne-Viru maakonna arengustrateegiast leidis kajastamist Virumaa Teatajas ning valimisperioodile omaselt otsiti sellest kõmu ja intriigi. Praegusel ajal ei ütle ilmselt ükski poliitik reklaamist ega tähelepanust ära, ja mida krõbedam seisukoht või hinnang, seda suurem tähelepanu. Näiteks heideti arengukavale ette vähest ambitsioonikust ja liigset iseenesestmõistetavust infrastruktuuri rajamise ja korrastamise ning muu niisuguse asjus.

Kogenud poliitikutena peaksid aga kriitikud teadma, et arengustrateegia ei ole erakondlik valimisplatvorm, kuhu kirjutatud suured ideed ja lubadused ületavad mitu korda reaalsust. Vahe valimiseelsete lubadustega seisneb selles, et arengustrateegiasse kirjutatu on maakondliku arengu aluseks, mis tagatakse kindlate eelarveliste ressurssidega. Peamiselt on nendeks riigieelarvelised vahendid, omavalitsusliidu ja omavalitsuste enda eelarve ning ka teiste partnerite eelarved. Suuremate investeeringute ja ühistegevuste arendamisel on arvestatud ka Euroopa Liidu uue perioodi rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles