Jaanuar möödus Lääne-Virumaal ainsagi inimkannatanuga liiklusõnnetuseta

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plekimõlkimist tuli läinud kuul Lääne-Virumaal ette, kuid ühtegi inimkannatanuga avariid õnneks ei olnud.
Plekimõlkimist tuli läinud kuul Lääne-Virumaal ette, kuid ühtegi inimkannatanuga avariid õnneks ei olnud. Foto: Meelis Meilbaum

Läinud kuu oli lumerohke ja paljude liiklejate jaoks oli sõiduki juhtimine talvistes oludes paras katsumus. Politsei saab aga rõõmuga tõdeda, et Lääne-Virumaal oli jaanuar selline kuu, mil ei toimunud ühtegi liiklusõnnetust, kus oleks saanud inimesed viga. Küll oli plekimõlkimisi ja teelt libedaga välja sõitmisi.

Rakvere politseijaoskonna politseinikud tabasid läinud kuul 22 joobes sõidukijuhti, neist 13 olid kriminaalses joobes. Kuus ohtlikku juhti peeti kinni tänu hoolivatele inimestele, kes teatasid võimalikust joobes juhist hädaabinumbril 112. Joobes autojuhid põhjustasid jaanuaris siiski kaks liiklusõnnetust, mis piirdusid rahalise kahjuga. Lisaks kõrvaldasid politseinikud roolist 19 inimest, kes juhtisid sõidukit ilma juhtimisõiguseta.

"Ilmaolude mõttes on meil veel mitu rasket kuud ees, seega palume kõigil liiklejatel olla tähelepanelikud ja hoida liikluses end ja teisi. Olukorrad, kus autojuht ületab kiirust või jalakäija läheb üle tee selleks mitte ette nähtud kohas, võivad lõppevad raske liiklusõnnetusega ka suvel kuiva ja selge ilmaga. Talvel aga, libeda ja pimedaga, võimenduvad kõik riskid veelgi, seda hoolsam peab igaüks liikluses olema," manitses Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Reigo Loginov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles