Tööjõupuudust põhjustavad väike palk, ebasobivad graafikud ja kehv füüsiline valmisolek (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõukulusid aitab kokku hoida uus tehnoloogia, kuid igas valdkonnas sellest suurt abi pole. Näiteks teeninduses me roboteid ilmselt niipea ei näe, küll aga toimetavad need juba praegu edukalt metallitööstuses.
Tööjõukulusid aitab kokku hoida uus tehnoloogia, kuid igas valdkonnas sellest suurt abi pole. Näiteks teeninduses me roboteid ilmselt niipea ei näe, küll aga toimetavad need juba praegu edukalt metallitööstuses. Foto: Vladislav Musakko

Kuigi töötute hulk Lääne-Virumaal eelmisel aastal suurenes, tajuvad maakonna ettevõtjad jätkuvalt tööjõupuudust. Töötukassa toob ühe peamise põhjusena välja tööandja, kes pakub oodatust väiksemat palka, tööandjad aga kurdavad, et töötaja hindab oma oskusi üle.

Rakvere Katariina külalistemaja omanik Tõnu Leppik kinnitas, et tõstaks oma kollektiivis hea meelega palka, kui see võimalik oleks. “Ettevõtjana tahan palka tõsta, aga see raha peab kusagilt sisse tulema,” rääkis ta. “Paraku pole see majanduslikult võimalik.”

Aqva spaa ja hotelli tegevjuht Roman Kusma viskas kriitikanoole hoopis ootamatusse suunda: “Ma kahtlustan, et noorte palgaootuste liiga kõrges tasemes on süüdi nende vanemad ja koolide õppejõud, kes süstivad õpilastesse mentaliteeti “Minge ja küsige!”. Tegelikult need asjad nii lihtsad pole. Muidugi peab noori julgustama, kuid neile tuleb õpetada ka reaalsuse piiridesse jäämist.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles