Kadrina vald lõpetas töösuhte kultuurijuhiga

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Mägi.
Helena Mägi. Foto: Facebook

Kadrina valla rahvamaja juhatajana töötanud Helena Mägi on ametis veel selle kuu lõpuni. Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ütles, et temal Helena Mägi tööle etteheiteid ei ole ning lepingu lõpetamine toimus vastastikusel kokkuleppel. “Hindan kindlasti Helena tööd ja loodan, et muudel tasanditel meie koostöö jätkub,” ütles Pihlak.

Helena Mägi rääkis, et tööleping lõpetati juriidiliselt küll poolte kokkuleppel, kuid tema näeb selle taga pigem tõika, et ei pooldanud vallajuht Kairit Pihlaku plaani liita valla kultuuriasutused kultuurikoja nime alla.

“Esitasime valla kultuuritöötajatega vallavalitsusele ühisavalduse, kus väljendasime oma seisukohta. Ka mina olin üks allakirjutanutest,” märkis Helena Mägi, kes siiski ei leia, et oleks nõnda käitudes midagi valesti teinud. Pöördumises seisis, et senise informatsiooni põhjal ei ole mõistetav struktuurimuudatuse põhjendatus ega vajalikkus.

“Pigem leiame, et Kadrina valla aastakümnetepikkuse järjepideva kultuuritöö läbimõtlematu lõhkumine seab kahtluse alla antud eelnõu autorite kompetentsi ja motiivid,” kirjutasid kultuuriinimesed.

Mägi ei kavatse kandideerida loodava kultuurikoja juhi kohale, mille konkurss peaks teist korda välja kuulutatama kevadel.

Mägi ütles, et ametist lahkudes jääb tal päris mitu ettevõtmist pooleli ja alates 1. aprillist pole vähemalt praeguse seisuga talle ka asendajat määratud.

“Aprillist jääb Kadrina rahvamajja tööle vaid majahoidja,” märkis Helena Mägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles