Vanamuusikaansambel Fiori toob muistset hõngu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Pühapäeval annab oma esimese täiesti iseseisva kontserdi Rakveres tegutsev Kauri kooli vanamuusikaansambel Fiori.


Ansamblis esimest aastat solistina esineva Rakvere kultuurikeskuse direktori Keio Soo­melti sõnul on Fiori varem küll mitu korda esinenud, kuid alati mingis muus programmis, kas vastuvõttudel või mujal. “Selles mõttes on tegemist olulise sündmusega, et see on esimene päris oma ülesastumine,” ütles Soomelt.
Keio Soomelt on vanamuusikaansamblis tegev alates selle aasta sügisest. Varasemalt astus solistina üles Kelly Pärnaste.


Vanamuusikaansambli eesmärk on taasluua omaaegset kaunist muusikat. “Soovime elustada säravat klassikat. Esitusele tulevad lood, mis on kunagi olnud hitid,” selgitas Keio Soomelt kontserdi eesmärke.
Et tegemist on barokiajastusse jääva muusikaga, on laulutekstid valdavalt itaaliakeelsed, kuid Soomelti kinnitusel eelneb igale loole ka väike sisututvustus. “Tegemist on lauludega, mis väärivad kuulamist, seega tutvustame publikule ka nende sisu,” rääkis Keio Soomelt.


Lisaks solistina esinevale Keio Soomel­tile saab ansamblis näha veel ka Piret Villemit klavessiinil ja löökpillidel, Herle Piusi flöödil ning Eva Siili viiulil. Tunnine kontserdikava kannab nimetust “Kaunid ajad”.
Barokihõngulist vanamuusikat Kauri kooli ansambli Fiori esituses saab kuulata pühapäeval kell 18 Rakvere rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles