Eesti sõnateatrite tipud panevad end taas proovile ooperimaailmas

Inna Grünfeldt
Copy
Reigo Tamm.
Reigo Tamm. Foto: Kristjan Teedema

Tänavusel Tartu linna päeval, laupäeval, 29. juunil saab publik taas osa tapalase Reigo Tamme korraldatavast põnevast ooperisümbioosist, mille käigus sünnivad Eesti sõnateatri tippude käe all ainulaadsed ooperilavastused.

Ooperipäeva kunstiline juht Reigo Tamm ütles, et neljandat suve toimuv ooperi- ja klassikalise muusika minifestivalina tuntust kogunud ooperisümbioos toob sel korral ooperi juurde nelja teatri kunstilised juhid: Ivar Põllu Tartu Uuest Teatrist, Tiit Palu Vanemuisest, Filipp Lossi Vene Teatrist ja klounipaar Haide Männamäe ja Toomas Trossi teatrist Piip ja Tuut. “Ooperisümbioosi lähteülesandeks on 45 minutiga tutvustada ühte maailmakuulsat ooperit vaid kahe solisti ja kahe näitlejaga. Abiks võib olla pianist. Lavastaja valib sümbioosi koosseisu näitlejad enda koduteatrist,” selgitas Tamm. “Eelmised sümbioosid õnnestusid lavastajatel nii hästi ning võeti publiku poolt nii suure huviga vastu, et tundus patt mitte jätkata,” lisas ta.

Nii etenduvad seekord kaheksa näitleja ja kaheksa ooperisolistiga esimest ja viimast korda Ivar Põllu “Lendav hollandlane”, Tiit Palu “Figaro pulm”, Filipp Lossi “Ruslan ja Ludmilla” ning Piibu ja Tuudu “Hansuke ja Greteke”.

Kell 21 Raekoja platsil algaval galakontserdil, millega tähistatakse ühtlasi Tartu Ülikooli Sümfooniaorkestri kümnendat sünnipäeva, astuvad koos juubilariga üles Sandra Vabarna torupillil, Heigo Rosin marimbal ja Maria Mutso tšellol.

Lisaks kuuleb Pirjo Jonase, Maria List­ra, Reigo Tam- me, Rasmus Kulli ja Simo Breede esituses maailmakuulsaid duette ja ansambleid ooperi- test ja operettidest. Päeva programmi leiab aadressilt www.­tartulinnapaev.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles