Kohalikud kogukonnad saavad oktoobri alguseni toetust taotleda

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Riigihalduse minister Jaak Aab nentis, et kohalikel kogukondadel on regionaalses arengus väga suur roll.  
Riigihalduse minister Jaak Aab nentis, et kohalikel kogukondadel on regionaalses arengus väga suur roll.  Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest on avatud kohaliku omaalgatuse programmi sügisvoor, kust mittetulundusühingud ja sihtasutused saavad oma tegevuseks toetust küsida.

Kohaliku omaalgatuse programmiga soovitakse kaasa aidata tugevate ja omaalgatusel põhinevate kogukondade tekkele ning püsimisele. Toetust antakse tegevusteks, mis tugevdavad kogukonna identiteeti, loovad tõhusamat koostööd ning panustatavad kogukonnaliikmete teadmiste ja oskuste kasvu. Toetust antakse ka kogukonnaliikmetele vajalike teenuste pakkumiseks ja ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide rajamiseks ja arendamiseks.

Toetust saavad taotleda avalikes huvides tegutsevad mittetulundusühingud ja sihtasutused, kus ei osale liikmena kohalik omavalitsus ega riik ja mille liikmetest äriühingud ei moodusta rohkem kui poole. Maksimaalne toetussumma esitatud projekti kohta on olenevalt tegevusest kuni 4000 eurot ning omafinantseering peab olema vähemalt 10 protsenti projekti kogumaksumusest.

Taotlusi saab septembrikuu jooksul esitada e-posti teel MTÜ-le Lääne-Viru Omavalitsuste Liit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles