Lääne-Virusse koroonajuhtumeid ei lisandunud

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ööpäevaga lisandus 22 uut nakatunut. Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste.
Ööpäevaga lisandus 22 uut nakatunut. Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1365 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 22 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel. Ida-Virumaale laekus kolm uut positiivset testi tulemust, Võrumaale kolm ja Tartumaale üks. Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnutel rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale (11 Tallinna) ööpäevaga lisandunud 12 haigusjuhust on ühe puhul tegemist Poolast sisse toodud juhtumiga, kahel juhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

12. ja 13. septembril lisandunud haigusjuhtudest oli nelja puhul tegemist sisse toodud haigusega (Ungari, Itaalia, Moldova), neljal juhul oli tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega, kahel juhul oli tegemist võimaliku nakatumisega ühistranspordis. Eile lisandunud haigestunute hulgas oli Tallinna kesklinna vene gümnaasiumi õpilane. Terviseamet on kooli nõustanud, haigestunu lähikontaktsed on suunatud eneseisolatsiooni.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17 (lisatud varasemast statistikast välja jäänud mängija), 21. augusti Viimsepäeva katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 22 ning muusika koldega seitse. Töökohal haigestumise koldega on seotud kaheksa haigusjuhtu. Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kaheksa, neist neli last ja neli täiskasvanut.

Koroonaviiruse leviku tõttu on terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 1062 inimest, kellest 191 on haigestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles