MM-võistlusteks valmistuv Gert Gordejev juhib Eesti karikavõistlusi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Gert Gordejev ja Kaspars Stupelis möödunud aastal Eesti meistrivõistlustel.
Gert Gordejev ja Kaspars Stupelis möödunud aastal Eesti meistrivõistlustel. Foto: MX Mania

Motokrossihooaeg Eestis on alanud ja Türi lähistel Kihli krossirajal toimus juba teine karikavõistluste etapp külgvankriga krossitsiklitele. Läänevirulane Gert Gordejev, kel korvimeheks mitmekordne lätlasest maailmameister Kaspars Stupelis, oli sel nädalavahetusel teine, kuid kokkuvõttes on nad sarja liidrid.

Gordejev-Stupelis haarasid avasõidus liidrikoha, kuid paar ringi enne lõppu õnnestus Kert Varikul-Lari Kunnasel neist mööduda. Finišis jäi kaht ekipaaži lahutama umbes sekund.

Teises sõidus said Varik-Kunnas kohe ette, kuid Gordeje-Stupelis ei jätnud jänni ja proovisid liidritega samas tempos püsida. See neil ka õnnestus, kuid mehed pidi siiski paari sekundiga Varik-Kunnasele alla vanduma. 

Kahe etapi ehk nelja võistlussõidu järel on aga liidriteks Gordejev-Stupelis 91 punktiga. Varik-Kunnasel, kel üks sõit on ebaõnnestunud, on koos 85 punkti.

Kert Varik koos erinevate paarilistega on viimastel hooaegadel olnud MM-võistlustel esikümne mees. Selles sarjas kavatsevad tänavu täishooaja kaasa teha ka Gordejev-Stupelis, kuid koroonakriisi tõttu algavad võistlused alles suve teises pooles. Kalenderplaani põhjal toimub esimene MM-võistluste etapp 31. juulil Saksamaal, teine aga 14. augustil Eestis Lange krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles