Nädala kaja: õnnetused tabavad ootamatult, aga valikud saab läbi mõelda

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Piret Saul-Gorodilov.
Piret Saul-Gorodilov. Foto: Ain Liiva

Väikelastega juhtuvad õnnetused saavad ikka erilise tähelepanu, ja nagu igasuguse traagika korral, hakatakse kohe süüdlast otsima. Loomulikult saab alati mingeid asju paremini teha, ja siis veel paremini, ja ikka veel paremini, kuni sellega keeratakse juba teises mõttes vint üle. Aga õnnetused juhtuvad ikka ja neid pole võimalik kuidagi ennustada. Süü- ja häbitunne on mõne inimese jaoks hullem kui füüsiline piinamine.

Põhjakeskuses väikelapsega juhtunud õnnetuse puhul avati turmtuli lapsevanema pihta. Raskes seisus perele tuleks hoopis toetust jagada ning iga lapsevanem tõstab selliseid lugusid kuuldes silmad taeva poole ja anub saatust, et sellised katsumused temast mööda läheksid.

Teisalt on seegi nädal tulvil naeratavaid nägusid. Need vaatavad vastu reklaamplakatitelt, omanikud kenasti kergesse külgpoosi sätitud ja värske soenguga. Tuttavate nägude sekka sigineb tasapisi uusi või ootamatuid. Jutt on loomulikult kohaliku omavalitsuse volikogu liikmete valimisteks valmistumisest. Lääne-Virumaal on otsustanud kandideerida tuttavalt kõlavate nimedega poliitikud, kes varem on laineid löönud hoopis väljaspool maakonda. Rakvere linnapea kandidaadiks on üks erakond üles seadnud ootamatu isiku, kelle puhul naljahambad juba räägivad, et Rakverest on saamas uus suvepealinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles