Reservõhutõrjujad kohtuvad Tapal tingliku vastasega

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal kohtuvad reservis olevad õhutõrjeväelased tingliku vastasega.
Tapal kohtuvad reservis olevad õhutõrjeväelased tingliku vastasega. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kaitseväe keskpolügoonil algavad laupäeval reservist õppekogunemisele kutsutud õhutõrjepatarei lahinglaskmised 23-millimeetristest õhutõrjekahuritest.


2.-17. veebruarini vältav reservõppekogunemine kulmineerub laupäeval õhutõrjekahuri ZU 23-2 laskmistega kaitseväe keskpolügoonil, kus õhutõrjekahuri põhirelvast lastakse maasihtmärke ning abirelvast õhusihtmärke, vahendas uudisteagentuur BNS kaitseväe peastaabi pressiesindaja sõnu.

Tapal paikneva õhutõrjepataljoni ülem major Mati Tikerpuu märkis, et õppekogunemisele tuli kohale terve vajaminev õhutõrje üksuse koosseis ning rohkemgi reservsõdureid.
"Juba ajateenistuse ajal tekkinud tugev omavaheline side õhutõrjepatareis ja reservväelaste omavaheline tihe suhtlus tõi õppuste ajaks kohale vajamineva arvu reservväelasi," ütles Tikerpuu.

Õppekogunemise eesmärk on meelde tuletada ajateenistuses omandatu ja harjutada reservväelaste tegutsemist oma üksuse koosseisus.

Kokku on õppekogunemisele kutsutud ligi 150 reservväelast, kellest enamik läbis ajateenistuse 2005. aastal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles