Põhjakeskus saab Eesti esimese toorpiimaautomaadi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eskiisi järgi näeb toorpiimaautomaat välja selline.
Eskiisi järgi näeb toorpiimaautomaat välja selline. Foto: eskiis


Lähiajal on Põhjakeskuse infoleti lähedusse oodata Eestis esimest toorpiimaautomaati, kust on soovijatel võimalik osta 3,8–3,9protsendise rasvasisaldusega piima, mis tuleb Lääne-Virumaa kohalikult põllumehelt.
Projekti eestvedaja Alo Altermanni sõnul annab piimaautomaat ostjatele võimaluse tarbida kohalikku värsket naturaaltoodet.


Piimaautomaadi kasutamine on lihtne: tuleb sisestada münt või mündid, vajutada nuppu ning seade väljastab liitrise plastpudeli (piima järele võib tulla ka oma taaraga või kasutada automaadist saadud pudelit mitu korda). Pudel käes, on tarvis vajutada järgmist nuppu, mispeale täidab seade pudeli piimaga.
Altermann tõi näiteks Poola, kus inimesed tulevad toorpiimaautomaadi juurde ka viieliitriste kanistritega, et suurem kogus piima koju viia ja sellest näiteks võid või hapupiima valmistada.
Niisuguseid automaate on Altermanni ütlusel Poolas, Prantsusmaal, Saksamaal, Valgevenes, Venemaal.
Põhjakeskusesse loodab ta toorpiimaautomaadi üles saada maikuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles