Kohus saatis jõhkardid trellide taha

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Essu bussiootepaviljon.
Essu bussiootepaviljon. Foto: Arvet Mägi

Viru maakohus mõistis esmaspäeval reaalsed vanglakaristused Andrisele ja Aigarile, kes eelmise aasta suvel muude kuritegude seas peksid Essu bussiootepaviljonis surnuks vanema mehe. Karistada sai ka nendega kambas olnud Fred.

Andris lõi läinud aasta 16. juuli õhtul Haljala vallas Essu bussiootepaviljonis 67aastast meest ning võttis koos Aigari ja tol ajal alaealise Frediga kannatanult ära pudeli viina ning paki sigarette.

Mõni tund hiljem, kella ühe ajal öösel, peksid nad samas kohas sama meest rusikate ja jalgadega nii jõhkralt, et põhjustasid kannatanule tervisekahjustused, mille tagajärjel ta suri. Mees leiti samast kohast surnuna järgmisel hommikul. Kahtlustatavad saadi kohe kätte.

Esmaspäevase kohtuotsusega tunnistati Andris (21) kõigis esitatud süüdistustes süüdi ning liitkaristuseks on talle mõistetud kümme aastat vangistust. Karistuse kandmise alguseks loetakse 17. juulit 2011.

Lisaks eelnimetatud kuriteole süüdistati Andrist peksmises ühe Rakvere poe juures läinud aasta jaanilaupäeva õhtupoolikul. Samuti pani ta sel päeval ja ka 10. juulil toime kaks vargust.

Veel kuulub Andrise paturegistrisse tõik, et tapaööl pakkus ta alaealisele alkoholi.

Sama otsusega mõisteti süüdi ka Aigar (21), kelle liitkaristuseks on mõistetud kuus aastat vangistust. Karistuse kandmise alguseks loetakse temalgi 17. juulit 2011.

Fred (18) tunnistati süüdi kehalises väärkohtlemises ning liitkaristuseks on talle mõistetud kolm aastat vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg, s.o 6 kuud ja 15 päeva vangistust, ning tal kuulub ärakandmisele 2 aastat 5 kuud 15 päeva. Vangistust ei pöörata täitmisele, kui isik ei pane kolmeaastasel katseajal toime uut kuritegu ja täidab temale pandud kontrollnõudeid.

Lisakohustusena ei tohi Fred käitumiskontrolli ajal tarvitada alkoholi ega narkootikume. Katseaeg algas 10. septembril 2012.

Kõigilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluskulud.

Kohtuotsus ei ole jõustunud, otsuse peale saab esitada apellatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles