Lääne-Virumaal on sagenenud keldrivargused

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Politsei andmetel on viimase kahe nädala jooksul Lääne-Virumaal sagenenud sissemurdmised keldritesse, varaste tekitatud kahju ulatub juba tuhandetesse eurodesse.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul on alates septembri keskpaigast esitatud Rakvere politseisse kaheksa avaldust keldrisse sissemurdmise ja asjade varastamise kohta. Vargusi on toime pandud üle maakonna.

Enamasti lõhuvad kurjategijad keldrilukud, kuid ei jäta kasutamata ka võimalust aknaid lahti kangutada. Ühel juhul siseneti sulgemata akna kaudu ja viidi ära 150 euro väärtuses tööriistu.

Rakvere kriminaaltalituse juhi Kalmer Pere sõnul lähebki varaste saagiks kõik, mis vähegi väärtuslik ja mida on hiljem võimalik maha müüa. Eelkõige varastatakse tööriistu, nagu trimmerid, mootorsaed, ja jalgrattaid. Lisaks veel keldritesse hoiule jäetud jalanõusid, üleriideid, õlut, viina ja majoneesi.

"Kuigi paljud on oma vara kaitseks kõik teinud, aitab  varguste ärahoidmisel paljuski kaasa aktiivne naabritevaheline suhtlemine ning ka üksteise vara suhtes tähelepanelik olemine," rääkis Pere. "Politseile tuleb teada anda igast sissetungimisest, sest vargad, kes on saanud hõlpsalt võõrast vara, panevad harva toime ühe kuriteo."

Politseile on keldrivaraste tabamisel iga infokild oluline. Korravalvurid paluvad kõiki olla võõraste isikute ning sõidukite suhtes tähelepanelik. Igasuguse kahtlase tegevuse korral tuleks helistada politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles