Asiaadid osalevad Rakvere arhitektuurikonkursil

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kirik.
Pauluse kirik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere Vabaduse platsi planeerimise ja Pauluse kiriku rekonstrueerimise ideelahenduse arhitektuurivõistluse võistlustööde esitamise tähtajaks on küll 9. juuli, kuid Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on juba laekunud kaks võistlustööd: Indiast ja Jaapanist.


Rakvere linnavalitsus kinnitas ka võistlustööde hindamise komisjoni, kuhu kuuluvad linnapea kõrval volikogu liikmed Rainer Miltop ja Heli Kirsi, linnaarhitekt Raul Järg, Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm ja arhitektid Oliver Alver, Marika Lõoke, Erik Nobel (Taanist), Ülar Mark ja Rein Murula.



Hindamiskomisjoni auliikmeks kinnitati helilooja Arvo Pärt. "See tähendab, et soovi korral võib ta hindamisprotsessis kaasa lüüa," selgitas Andres Jaadla, kelle sõnul on maestro arhitektuurikonkursi vastu elavat huvi ilmutanud.



Arhitektuurivõistluse auhinnafondi suurus on 398 450 krooni, esimese koha auhind on 156 200 krooni. Auhinnaraha maksmiseks andis Rakvere linnale toetust kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles