Kiri: Kui suitsuandur hakkab üürgama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuanduri paigaldamine.
Suitsuanduri paigaldamine. Foto: Liis Treimann

1. juulist peab olema igas korteris suitsuandur. Mitu korda päevas kuulen, kui palju võib trahvi saada, kui suitsuandurit pole.


Mul on see vigur ammu ostetud. Otsisin, kes paigaldaks. Üks kuulutus oli lehes. Vähemalt kümme korda helistasin selles olnud numbril, aga keegi ei vastanud. Lõpuks leidsin inimese, kes anduri lakke pani. Mina ise oma vigaste jalgade, kõrge vererõhu ja muude hädadega lae alla ei roni.

Ma pöördun nüüd nende poole, kes trahvida ähvardavad. Selle asemel et inimesi hirmutada, oleks pidanud inimesi aegsasti teavitama, mitte nüüd, vaid mitu kuud enne 1. juulit.

Kust saab osta suitsuandureid? Kas neid on üht tüüpi või erinevaid? Kui palju need maksavad? Kust otsida paigaldajaid? Mida teha siis, kui pliit ajab suitsu sisse ja vigur hakkab üürgama? Kuidas seda vaikima sundida?

Teavitage inimesi korralikult. Andke piisavalt eetriaega mõne totaka naistevahetuse või kallima kauplemise labase saate arvelt.


Nüüd on andur mul laes, sest 1. juulist peab ta seal olema. Aga ma ei tea, mida teha, kui ta hakkab üürgama. Kas kohe tuletõrjesse helistama või mida? Kes vastutab Rakvere linnas selle eest, et inimesed saaksid omale korraliku anduri ja leiaksid inimese, kes selle paika paneb. Inimene ise? Muidugi!

Selgitage ka ajalehe veergudel ammendavalt ja arusaadavalt. Ivan Tjorkin, kes sattus eksikombel teise maailma, rändas seal ringi ja tuli maa peale tagasi ning ohkas millegipärast: "Tarku meil ei ole vähe, lollidest on varsti põud!"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles