Juhtkiri: Külapoliitikute mängud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni perekodu.
Vinni perekodu. Foto: Meelis Meilbaum

Paljud kohaliku omavalitsuse volikogude liikmed pahandavad, et nende tegevust sageli külapoliitikaks kutsutakse. Mõneti on kohalikud poliitikud selle ka oma käitumisega ära teeninud.


Enamik teab käitumise elementaarseid reegleid. Hea käitumise reeglid või tavad on ka poliitikas.



Teisipäeval avati Vinnis ilus perekodu, kus lindilõikamise tseremoonial osalesid võõrustaja ehk vallavanem, vastse kodu perenaine, sotsiaalminister ehk vabariigi valitsuse ja ühtlasi riigi esindaja ning endine maavanem, kes oli ehituslepingu allakirjutamise juures.



Hea tava järgi pidanuks lisaks endisele maavanemale olema käärid käes ka nüüdsel maavanemal või tema saadetud esindajal.



Siin on võimalus, et maavanem või tema saadetud esindaja delegeerib lindilõikamise au ametlikult endisele maavanemale kui n-ö tegeliku töö tegijale - jäi ju perekodu rajamise põhitegevus endise maavanema valitsemisaega - või lõikavad linti nii endine kui praegune maavanem või tema esindaja.

Nüüd aga jäi vägisi mulje, et võõrustaja, keskerakonda kuuluv omavalitsuste liidu juht Toomas Väinaste valis sihilikult tseremoonial osalema erakonnakaaslase, endise maavanema Urmas Tamme.

Praegune maavanem, reformierakonda kuuluv Einar Vallbaum aga ei võtnud kutset vastu ja saatis Vinni maasekretär Tarmo Mikkali.

Ise ta viibis täpselt samal ajal hoopis oma erakonnakaaslase Ants Lee­metsa korraldatud näituse avamisel Rakveres.

On ammu tuntud tõde, et reformierakond ja keskerakond on kui koer ja kass. Selle väikese lindilõikamise tseremoonia juures kumas läbi ka uue maavanema (kes kuulus enne keskerakonda) ja omavalitsuste liidu juhi vimm.

Jääb vaid lisada, et minister Hanno Pevkur kuulub refomierakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles