Scoutspataljoni kolonnid liiguvad Sirgalast Paldiskisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi teeb väliharjutusi.
Kaitsevägi teeb väliharjutusi. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna ja homme liiguvad Sirgalast Ida-Virumaalt Paldiski suunas Scoutspataljoni õppusel BAM-8 osalenud sõidukite kolonnid.


Kokku ligi 60 Scoutspataljoni soomukit ja autot liiguvad mitmes grupis. Esimene 11 sõidukist koosnev kolonn alustas Sirgalast liikumist täna hommikul kella 8 paiku. Ülejäänud sõidukid hakkavad liikuma kolmapäeva pärastlõunal. Kaasliiklejatelt palutakse mõistvat suhtumist. Sõjaväemasinate kolonnid liiguvad marsruudil Sirgala-Narva maantee-Tallinna ringtee-Paldiski maksimaalse kiirusega 70 kilomeetrit tunnis.

Kahe nädala pikkune õppus BAM-8 oli järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, mille eemärgiks oli kinnistada välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikel aladel ning isevalmistatud lõhkekehade avastamist.

Õppusel osales ligi 350 kaitseväelast. Lisaks Scoutspataljoni sõduritele võtsid harjutusest osa Õhuväe kopterimeeskond, Tagalapataljoni ja Kaitseväe Logistikakeskuse kaitseväelased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles