Tapa gümnaasiumi remonditööd venivad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpuaktuste ajaks võetakse koolimaja fassaadilt tellingud maha.
Lõpuaktuste ajaks võetakse koolimaja fassaadilt tellingud maha. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tapa gümnaasiumihoone renoveerimine ja staadioni rekonstrueerimine venib, kuid direktor Elmu Koppelmann loodab, et tööd suudetakse siiski sügisel algavaks uueks õppeaastaks lõpetada.


Kuigi staadioni renoveerimisega loodeti ühele poole saada eelmise aasta septembri lõpuks, on tööd praegu ikka pooleli ning ületatud mitu tähtaega.

Staadioni rekonstrueerimisega tegelev Facio Ehituse AS põhjendas töödega viivitamist sügiseste vihmaste ilmadega ning sellega, et vihmaga ei ole võimalik töid lõpetada.

"Alati ju ei saja ja meie oma plaanides lootsime, et tuleb kuiv sügis," selgitas Facio Ehituse projektijuht Rein Ranne, kes juhib staadioni rekonstrueerimistöid.

Maksmata leppetrahv

Nimetatud põhjenduse esitas Facio Ehituse AS ka Tapa linnavalitsuse järelepärimisele.
Linnavalitsuse hinnangul ei saa sügise saabumine Eestis ehitajale üllatuseks olla ega kuulu seega kuidagi "vääramatu jõu" mõiste alla ning määras ehitajale leppetrahvi ja omanikujärelvalve tasu hüvitamise nõude pea 100 000 krooni ulatuses.

Tapa valla ehitusspetsialisti Tarvo Nõlvaku sõnul jäi leppetrahv õigeks ajaks tasumata, samuti ei ole raha laekunud üleeile täitunud meeldetuletuse tähtajaks.

"Saadame veel ühe meeldetuletuse, aga kui raha ka siis ei laeku, peame selle lõppsummast kinni," rääkis Nõlvak ning lisas, et sel juhul on kinnipeetav osa lõppsummast suurem kui esialgu määratud leppetrahv.

Liiga madalad pakkumised

"Kooli remondi peatöövõtja on Koger & Partnerid, kellel ilmselt tekkisid samad probleemid nagu Facio Ehitusel," oletas gümnaasiumi direktor Elmu Koppelmann, et hankepakkumisse said mõlema ehitusfirma puhul ilmselt väiksemad summad, kui töödeks tegelikult vaja läheb.

"Praegusel ajal teevad kõik nii, aga ega ükski objekt pole jäänud selle pärast veel lõpetamata," tunnistas ka Koger & Partnerid projektijuht Ants Saare.

"Mitu tähtaega on üle läinud, kuid ma loodan, et 28. augustiks 2010 on ehitaja Koger & Partnerid täitnud kõik endale seatud eesmärgid," sõnas Koppelmann. Sama kinnitas ka Saare: "Ükski objekt ei ole jäänud ju lõpetamata."

Kooli staadion peaks valmima 28. maiks, mis on kaheksa kuud esialgsest tähtajast hiljem.
"Kergejõustik muidugi kannatab kõvasti," tunnistas Koppelmann, et staadioni pikaleveninud rekonstrueerimine on rusunud koolielu sportlikku poolt.

Koppelmanni sõnul on koolil siiski võimalik kasutada erinevaid ruume ja kooli lähedal asuvaid parke ning Männiku ja Roti mäge, kus õpilaste kehalise kasvatuse tunde on selle õppeaasta jooksul rahuldavalt läbi viidud.

"Lõpetamistega on nii, et vähemalt Koger & Partnerid esindajad lubasid, et ei ole küll taastatud sellises vormis, nagu peaks olema, aga ei ole tellinguid ees ega külje peal," avaldas Koppelmann lootust, et lõpetajad ei pea pidulikke pilte tellingutega ümbritsetud koolimaja taustal tegema.

"Kui ehitaja Koger & Partnerid sai lõpuks oma vigadest aru, tegi ta väga kvaliteetse töö kolmel koolisisesel objektil, mis nad on meile üle andnud," jagus Koppelmannil peatöövõtja kohta siiski ka häid sõnu. "Need on poiste tööõpetuse klass, raamatukogu ja väike võimla," loetles Elmu Koppelmann.

Direktor Koppelmanni sõnul lisandub nüüd teise riigihanke tulemusena kooli remontima ka Näpi Ehitus OÜ, kes hakkab tegelema niinimetatud lühikese koridori remonditöödega.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles