Õhkrelvaga ohustati tervisesportlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Etverk näitab märgilehte, mille õhupüssiga lasknud noormehed Palermo radadele maha jätsid, ja loodab, et ehk tunneb keegi isetehtud sihtmärgi ära ja kutsub noori korrale.
Erkki Etverk näitab märgilehte, mille õhupüssiga lasknud noormehed Palermo radadele maha jätsid, ja loodab, et ehk tunneb keegi isetehtud sihtmärgi ära ja kutsub noori korrale. Foto: Arvet Mägi

Rakveres Palermo terviseradadel suusatanud tervisesportlane sattus peale noormeestele, kes lasid märki õhupüssist, mida peetakse sama ohtlikuks kui vintrelva.

Teisipäeva õhtul läks rakverlane Erkki Etverk koos pojaga oma kodu lähedal asuvale Palermo terviserajale suusatama. Raja valgustamata osas nägi ta kahte noormeest, kes tegelesid omatehtud inimkujulistele märgilehtedele pihtalaskmisega, märklaudu oli rajal mitu.

Laskumise pealt noormehi märganud Etverk kutsus neid häälekalt korrale ja kui ta samast kohast järgmisel ringil möödus, olid nad juba kadunud, kuid maha jäänud märgilehe võttis ta endaga kaasa.

Püssirohi?

“Tänapäeva õhkrelvad on väga võimsad. Üks märklaud oli paigutatud ka põõsaste vahele, nii et kui sellest mööda lasta, võib inimestele tekitada tõsiseid vigastusi,” selgitas Etverk. Spetsialistide hinnangul võrdub tänapäevane õhupüss ohtlikkuse poolest vaata et vintrelvaga.

Mis Etvergis aga tõelist kõhedust tekitas, oli asjaolu, et neist möödudes tundis jahimees õhus püssirohu lõhna ja nägi ühel noormehel käes püssi.

“Tule jumal appi,” oli terviseradasid haldava Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits nõutu, et niisugune tegu kellelegi üldse pähe võib tulla.

Tema sõnul tavaliselt ikka lõhutakse ja vandaalitsetakse, mida ei tee muidugi need, kes radasid kasutavad. Alles selle aasta alguses jäid suusaradasid autoga sonkinud kurikaelad sinna kinni.

Karistatav tegu

“Kui üle 18aastased noorukid lasevad riigimetsas märki märklaudadesse, siis see ei ole karistatav, kuid selle tegevusega ei tohi olla ohustatud inimeste tervis ja vara. Relvaseadus otseselt ei sätesta kohta, kus võib pneumorelvaga lasta, kuid kindlasti ei tohiks see olla avalik koht, sest ohus võib olla inimeste elu ja tervis,” selgitas Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tiit Jõgi .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles