Juhtkiri: Määritud kuub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse hoone.
Rakvere linnavalitsuse hoone. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Virumaa Teataja andmetel hääletati Rakvere linnapea Andres Jaadla reformierakonna sisehääletusel kevadiste riigikogu valimiste  nimekirjast välja. Ametlikult ei ütle keegi midagi ja märgitakse, et kuni 15. jaanuarini on veel kõik võimalik. Elame – näeme.

Lähtudes praegusest infost, minnakse ilma Jaadlata, mis on mõneti üllatuslik, kuid lähemalt vaadates igati ootuspärane samm oravapartei poolt, sest Jaadla ei ole kunagi olnud reformierakonna kontori soosik. Reformierakondlasena valimisliidu Kodulinn Rakvere nimekirjas kandideerimise pärast on ta erakonnast suisa välja heidetud ja hiljem tagasi võetud.

Tubli häältepüüdjana viimatistel kohalikel valimistel nägi ta linnapea krooni jätkuvalt enda peas, selleks oli tal oma arvates rahva mandaat. Aga mitte koalitsioonipartnerite hinnangul. Nii saigi toona linnapeaks sotsiaaldemokraadist Rannar Vassiljev.  Jaadla tegutses väljaspool Rakveret edasi  moel, nagu ta oleks jätkuvalt linnapea. Järjekindlus viis sihile. Vastu sügist rabas reformierakond oma hõlma alla veel kaks liiget, puksides sotsid koalitsioonist välja ja Jaadlale oligi meeri koht ennistatud.

Sel sügisel aga tuli pauk selgest taevast – linnavalitsuse kolme aasta tagused hanked võeti uurimise alla ning Jaadlale esitati süüdistus.

See oli nagu linnusõnnikuhunnik oravapartei kollasel kuuel. Nüüd tuli sellest vabaneda. Ilmselt anti Lääne-Viru reformistidele mõista, et Jaadlale tuleb trääsa näidata, sest neile pole jamasid vaja. Nõnda käitudes mõistsid oravad Jaadla süüdi enne kohut, mille otsus ei pruugigi süüdimõistev tulla, kuid on ju see selge umbusaldusavaldus Jaadlale, kes kodupartei enda poolt pandi linnapeatoolile  istutades tanki.

Mitmes parteis olnud Andres Jaadla peab aga jõulude ajal sügavalt järele mõtlema, kas astuda reformierakonnast välja või mida edasi teha. Nimekirjad pole ju veel suletud, ehk tasub õnne proovida näiteks keskerakonna ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles