Farmerid nõuavad valitsuselt abi

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina rohkem piimakarjakasvatajaid müüb oma lehmad Poola või Lätti, kuna ei jaksa doteeringute tõttu odava välismaise kaubaga konkureerida.
Aina rohkem piimakarjakasvatajaid müüb oma lehmad Poola või Lätti, kuna ei jaksa doteeringute tõttu odava välismaise kaubaga konkureerida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põllumeeste ja farmerite katusorganisatsioonid algatasid allkirjade kogumise kampaania, millega nõutakse valitsuselt samme, mis peataksid kodumaise toidutootmise hääbumise.

Petitsioonis, millele saab igaüks allkirja anda 25. aprillini, kirjeldatakse Eesti põllumajanduspoliitikat kui kohalikku tootjat diskrimineerivat, mis on viinud nad sügavasse kriisi. “Võimatu on aktsepteerida olukorda, kus põlevkivitööstuse toetuseks on valitsus valmis panustama üle 40 miljoni euro, vähemalt sama palju on investeeritud ka uude rahvuslikku lennufirmasse, kuid vaatamata korduvatele pöördumistele põllumajandussektorisse mitu korda väiksemat summat leida ei suudeta,” seisab Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ning Eestimaa Talupoegade Keskliidu ühises kirjas.

Probleem on põllumeeste sõnul see, nad peavad konkureerima Euroopa turul farmeritega, kellele riik maksab oluliselt kõrgemaid toetusi, ja see paneb eestlased halvemasse olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles