Lurichi meenutamisele kulub terve nädal

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lurichi meenutamisele kulub terve nädal.
Lurichi meenutamisele kulub terve nädal. Foto: 3 X Internet, montaaž

22. aprillil möödub 140 aastat ühe oma aja vägevaima jõumehe Georg Lurichi sünnist. Suurmehe sünniaastapäeva tähistatakse tema sünnikohas Väike-Maarjas paljude ettevõtmistega.

Georg Lurich ei olnud üksnes tipptasemel jõumees ja maadleja, vaid ka spordi- ja karskusliikumise edendaja ning mitmekülgne ja intelligentne inimene. Ta valdas enam kui kümmet keelt, paistis silma male- ja klaverimängus, oli hinnatud kõnemees ning esimene eestlane filmilindil.

Suurmehe kohta liigub palju jutte. Üks neist kõneleb, et Lurichil olnud raske raudne jalutuskepp, et käieski pidevalt oma käelihaseid treenida. Kord läinud ta oma isa kõrtsi ja pannud kepi ukse kõrvale nurka. Üks nokastanud mees hoobelnud parajasti, et toob õla kõrgusele tõstetud sirge käega ämbritäie vett kaevult kõrtsi, kui keegi talle toobi viina ostab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles