Maavanem soovitas õppida, armastada ja nautida noorust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Jõemets Haljala gümnaasiumist on arukas ja aktiivne noor, kes tahab õppida psühholoogiat.
Triin Jõemets Haljala gümnaasiumist on arukas ja aktiivne noor, kes tahab õppida psühholoogiat. Foto: Meelis Meilbaum

​Rakvere rahvamajas oli eile rõõmu ja uhkust, kui Lääne-Viru maavanem Marko Torm tunnustas parimaid koolilõpetajaid. 19 abiturienti, neli kutsekoolide ja kümme kõrgkoolide parimat lõpetajat kirjutasid enda nime maavalitsuse külalisteraamatusse. Kindlasti noppis igaüks võõrustaja Marko Tormi inspireerivast ja südamlikust kõnest häid soove. Maavanem innustas “maailmavallutajaid” uskuma, et elu kujundab 96 protsenti inimene ise. 

“See sõltub teie tahtest, teadmistejanust, tegutsemistuhinast, õnnetundest ja oskusest jagada rõõmu. Õppige, armastage, nautige noorust,” soovitas Torm ja lisas, et ärgu särasilmsed noored lasku endale kunagi öelda, et pole võimalik. “Võibolla pole see võimalik neile, kes seda väidavad, aga see võib jõukohane olla teile. Koguge kogemusi, nähke maailma ja püüelge enda arendamise poole. Huvitavat elu!” soovis maavanem.

Tunnustatute kohta kostis väljendeid “kohusetundlik”, “südamega tegija”, “hea sportlane”, “olümpiaadil osaleja”. Täiskasvanuelus esimesi samme tegevad noored on mitmekülgsed ja panustavad kooliellu. Kutse- ja kõrgkoolide lõpetajad aga on oma kooli edukalt esindanud erialavõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles