Ärinduse eriala õppurid osalevad kutsevõistlusel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruumid ootavad õppureid
Klassiruumid ootavad õppureid Foto: Liis Treimann

Sellel nädalal astuvad üleriigilisel kutsemeistrivõistlusel võistlustulle ka Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli noored ärinduse eriala õppurid. Erinevate ülesannete seas pannakse proovile ärinduse eriala õpilaste ärikõne pidamise oskused.

Teisipäeval toimub Tallinna Majanduskoolis kutsemeistrivõistlus Äripäevad 2016, kus parima ärinduse spetsialisti tiitli nimel võistlevad seitse neljaliikmelist võistkonda Eesti kutseõppasutustest ja rakenduskõrgkoolidest.

„Tugeva majanduse üheks oluliseks alustalaks on tegutsevad ning toimivad ettevõtted. Just ärinduse õppevaldkonnas koolitatakse tegusaid noori inimesi, kes edaspidises tööelus suudavad luua ja toetada ettevõtte juhtimist,“ kirjeldas ärinduse erialade rolli majanduse arengus Tallinna Majanduskooli ärijuhtimise osakonna juhataja Heli Rannik.

Kutsevõistlus koosneb kahest etapist – esimeses osas pannakse pooleteise tunni pikkusel viktoriinil proovile kutseõppurite teoreetilised teadmised ärinduses olulistes valdkondades, nagu näiteks majandus- ja õigusõpetus, majandusarvestus, turundus, organisatsiooni juhtimine ja nii edasi. Teises osas tuleb võistkondadel lahendada AS-i RagnSells antud ülesanne jäätmekäitluse ja keskkonnahoiu problemaatikaalal. Lahendus tuleb žüriile esitada viieminutilise ettekande jooksul ning seejuures hinnatakse ülesande lahenduskäiku, aktuaalsust, innovaatilisust, teostatavust, tasuvust ja muud.

Kutsevõistlusel on esindatud Lääne-Viru Rakenduskõrgkool, Tallinna Majanduskool, Narva Kutseõppekeskus, Kuressaare Ametikool, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Tartu Kutsehariduskeskus ja Järvamaa Kutsehariduskeskus.

Võistlust korraldab SA Innove koostöös Tallinna Majanduskooliga. Võistluse läbiviimist toetavad Euroopa Sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles