Lääne-Virumaa keskerakondlased on riigipea kandidaadi suhtes erinevatel arvamustel

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla(vasakul) ja Urmas Tamm Rakvere linnavolikogu istungil.


Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
Andres Jaadla(vasakul) ja Urmas Tamm Rakvere linnavolikogu istungil. Foto:Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Esmaspäeval tegid keskerakonna 12 piirkonna esimehed erakonna juhile Edgar Savisaarele ettepaneku kandideerida Eesti vabariigi presidendiks.

Teiste seas tegi ettepaneku erakonna Lääne-Virumaa piirkonna juht Siret Kotka. Ta selgitas, et tegi ettepaneku kui piirkonnajuht. Amet annab talle volituse esindada piirkonda ainuisikuliselt. Samas tunnistas Kotka, et on presidendikandidaadi teemal vestelnud mitmete osakonnajuhtidega, näiteks Rakvere osakonnajuhi Urmas Tammega, kes kõik on tema valiku heaks kiitnud. “Ütlesid, et hea kandidaat,” sõnas Kotka.

Urmas Tamm: “Sa vist said valesti Siretist aru. Me oleme seda arutanud. Lihtsalt arutanud, et kas Edgar Savisaar võiks kandideerida. Ja ongi kõik. Kas poolt või vastu ei olnudki eesmärk.”

Küsimusele, kas ta on piirkonnajuhi valikuga nõus, vastas Lääne-Viru eksmaavanem Urmas Tamm: “Ma pean ütlema niimoodi, et kuna ta oli arutusel, siis mina tahan alati välja minna oma juhatuse seisukohaga. Minu printsiip on, et arutan oma osakonna juhatusega läbi ja siis ütlen. Olen osakonnajuhataja ja esitan juhatuse seisukohti.”

Siret Kotka sõnul ta Andres Jaadlaga presidendikandidaadi teemal pole vestelnud, kuid jõuab seda veel teha.

Toimetus küsis Jaadlalt arvamust keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhi pakutud Savisaare võimaliku kandidatuuri kohta. “Olgem ausad – Savisaar on lähiaastate Eesti poliitika suurkuju,” sõnas Rakvere ekslinnapea Andres Jaadla. “Ta võib meeldida või mitte meeldida, aga ta on kindlasti jätnud märkimisväärse jälje Eesti poliitikasse. Ilma temata oleks Eesti areng olnud kindlasti teistsugune. Arvan, et ta on igati väärikas kandidaat presidendi kohale. Sellises tugevas konkurentsis, kes meil täna võimalike presidendikandidaatide pingil on, nagu Siim Kallas ja teised. Nende seas on ta üks tõsisemaid kandidaate.”

Parlamendisaadiku Siret Kotka sõnul oli võimalikest presidendikandidaatidest juttu ka eile Tamsalus toimunud erakonna üritusel, kus Savisaare kõrval pakuti välja Mailis Repsi. Siiski paljud leidsid, et Reps ei ole meie maakonnaga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles