Metsapõleng Lääne-Virumaal on laienenud 11 hektarile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõmeru vallas Varudi-Vanaküla piirkonnas põleb mets ligi 11 hektari ulatuses. Praegu täpsustavad päästjad, kuivõrd on tuli levinud turbapinnasesse. Veel pole tulele piiri panna õnnestunud.

Suitsulõhna oli tunda juba Rakveres, linnast välja sõites oli Uhtna kohal näha suitsupilve.

Sündmuskohale on ligipääs raskendatud, kuna pinnas on väga pehme ja soine. Mutta vajus isegi päästjate kuuerattaline ATV. 

Põlengualalt on leitud termotekid ja teisi esemeid, millest mõnedel on kaitseliidu embleemid. Sündmuskohal käisid ka 4-5 poisikest, kelle käest küsiti, kas nad viibisid metsas. Nood vastasid, et sel suvel mitte, küll aga eelmisel suvel.

Päästjad said Virumaa Teataja droonipildi abil parema ettekujutuse põlengualast ja täpsustasid selle alusel kustutusstrateegiat. 

Kui algselt hinnati põlengukolde suuruseks kaks hektarit, oli tuli kella poole üheksaks õhtul levinud juba 11 hektari suuruselele alale.

Päästjate esialgsel hinnangul võib tuli olla levinud turbapinnasesse, mis tähendab, et võib võtta kuni nädala, enne kui kogu ala kontrolli alla saadakse.

Praegu on sündmuskohale sõitnud Rakvere, Tapa, Väike-Maarja ja Iisaku päästemeeskonnad. Päästeameti sõnul on kohal palju rasketehnikat ning õige pea peaks kohale saabuma ka täiendavad jõud.

Päästjad võitlevad veel, et tulele piir panna. Kustutustöid raskendavad pehme pinnas, halb ligipääsetavus, kulu ja võrdlemisi tugev tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles