Lääne-Viru Jäätmekeskus läheb konkurentsiameti vastu kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru Jäätmekeskus.
Lääne-Viru Jäätmekeskus. Foto: Arvet Mägi

MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus ei nõustu konkurentsiameti ettekirjutusega, milles amet nõuab prügiteenuse hindade langetamist, ning on Harju maakohtusse esitanud kaebuse.

Konkurentsiamet otsustas, et Vinni vallas, Rakvere linnas ja Sõmeru vallas kehtestatud hinnakirjades on Lääne-Viru Jäätmekeskus turgu valitsevat seisundit omava ettevõtjana kehtestanud ebaõiglaselt kõrge hinna ning ettevõtja on kohustatud hinnad hiljemalt augustiks seadusega kooskõlla viima.

Jäätmekeskuse juhtkond otsustas pärast juristidega konsulteerimist, et ei saa konkurentsiameti tingimustega nõustuda, ütles tegevjuht Priit Raamat.Tema sõnul jääks MTÜ vastasel juhul kahjumisse. Konkurentsiamet nõuab ettekirjutusega, et Lääne-Viru Jäätmekeskus langetaks segaolmejäätmete mahuti tühjenduse ja äraveo hinnad selliselt, et kaalutud keskmine juurdehindlus ei ületaks 15 protsenti.

Suuremad jäätmevedajad on Raamatu sõnul öelnud, et neile selline protsendimäär sobib.

Möödunud aasta alguses pöördus jäätmekäitlusettevõtete esindusorganisatsioon Eesti Jäätmekäitlejate Liit (EJKL) konkurentsiameti poole taotlusega uurida Lääne-Viru Jäätmekeskuse tegevust seoses konkurentsi kahjustamise ja turgu valitseva seisundi kuritarvitamisega. Lääne-Viru Jäätmekeskus toona eitas liidu süüdistusi konkurentsi kahjustamises.

Lääne-Viru Jäätmekeskus on erinevate omavalitsuste loodud ettevõte, mis korraldab nende territooriumitel jäätmekäitlust. Sisuliselt vahendab see jäätmekäitlejate ja –vedajate teenust tarbijatele ning lisab teenustasule jäätmevaldajate üle arvestuse pidamise ja arveldamise eest ka oma juurdehindluse. Lääne-Viru Jäätmekeskus omab Sõmeru vallas, Vinni vallas ja Rakvere linnas turgu valitsevat seisundit, olles nendes omavalitsustes ainus vastava teenuse osutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles