Hobune on praktiline loom

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadis lehvisid laupäeval lakad. Žürii liikme professor Olev Saveli sõnul tuleb hobuse esitlemisel vaadata, et hobune tõepoolest esiplaanile jääb. “Omanik ei tohi tähelepanu loomalt kõrvale juhtida, sel päeval peab ta laskma loomal särada,” ütles Saveli. Ja hobused särasid tõesti uhkesti.
Sagadis lehvisid laupäeval lakad. Žürii liikme professor Olev Saveli sõnul tuleb hobuse esitlemisel vaadata, et hobune tõepoolest esiplaanile jääb. “Omanik ei tohi tähelepanu loomalt kõrvale juhtida, sel päeval peab ta laskma loomal särada,” ütles Saveli. Ja hobused särasid tõesti uhkesti. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval peeti Sagadi mõisas juba 22. korda raskeveohobuste päeva. Külastajad said osa hobuste hindamisest ja põnevatest töökatsetest.

Hobust peetakse vahel isegi luksusloomaks: tema pidamine pole odav lõbu ning tänapäeval seostuvad suksud eelkõige ratsataludega. 

Kuid raskeveohobuste omanikud ütlevad, et vajadusel saab temaga kõik tööd tehtud. Tuleb aga silmas pidada, et tehnika arenguga on raskeveohobuse elu hulga lihtsamaks ja töö kergemaks läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles