Peaminister Taavi Rõivas: sellist Eestit me tahtsimegi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ütles oma kõnes 20. Augusti Klubi ja riigikogu liikmetele, et just sellist Eestit me tahtsimegi, olgugi et riiki saab veelgi paremaks muuta. Foto on illustratiivne.
Peaminister Taavi Rõivas ütles oma kõnes 20. Augusti Klubi ja riigikogu liikmetele, et just sellist Eestit me tahtsimegi, olgugi et riiki saab veelgi paremaks muuta. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Peaminister Taavi Rõivas ütles oma kõnes 20. Augusti Klubi ja riigikogu liikmetele, et just sellist Eestit me tahtsimegi, olgugi et riiki saab veelgi paremaks muuta.

Loodan, et nõustute minuga öeldes –  just sellist Eestit me tahtsimegi ja koos teeme me oma Eesti veel paremaks, ütles Rõivas. "Üks inimpõlv on möödas augustiõhtust 1991. aastal, kui teie vastu võetud otsus Eesti iseseisvusest taastas meie oma riigi maakaardil," ütles Rõivas laupäeval riigikogus. "Aitäh teile, 20. Augusti Klubi liikmed, otsustusjulguse eest. Teie rajatud vundamendile on hea Eesti tulevikku ehitada."

Rõivas märkis, et on tänulik kõigile inimestele, kes on tänaseks täpselt veerand sajandit iseseisva Eesti ühiskonda panustanud. "See ei saa olla päris juhus, et 2016. aasta kevadel on oma eluga Eestis tervikuna rahul 81 protsenti inimestest. Eesti inimesed on veendunud, et otsus rajada meie riik liberaalse demokraatia väärtustele ning vabale turumajandusele oli – ja on – õige otsus," ütles Rõivas.

"Ma tundsin eestlasena südamest uhkust, kui lugesin eile ajalehest nii mõnelegi teist isiklikult tuttava, Taani kunagise välisministri ja Eesti sõbra Uffe Ellemann-Jenseni sõnu: "See, mida Eesti on taasiseseisvuse ajaga rahvusvahelises kogukonnas saavutanud, on lihtsalt uskumatu". Mul on olnud au Uffe Ellemann-Jenseniga vestelda nii 25 aasta tagusest ajast kui ka tänasest päevast, ning ma tean, et tema ajakirjanikule öeldud sõnad tulid otse südamest," lausus Rõivas.

Peaminister meenutas, et 25 aastat tagasi kuuenda klassi poisina Pärnumaal Varemurru laagris ja jälgis murrangulisi hetki ootusäreval pilgul teleri ees. "Olin toona just täpselt nii vana, et otsuse ajaloolisust hoomata ning täpselt nii noor, et öelda – teie muutsite kogu minu põlvkonna elu, andes meile võimaluse elada vabas Eestis. Olin teile siis koolipoisina ja olen täna peaministrina südamest tänulik," märkis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles