Pühapäeval algab toidukuu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl Ander Adami

Septembris toimuva toidukuu jooksul leiab aset üle 30 kodumaisele toidule pühendatud sündmuse ja festivali.

Mullu külastas Eesti toidu kuu sündmusi ligi 65 000 inimest.

„Eesti toidu kuu avatakse tänavuse Merekultuuriaasta puhul Koguva sadamas, kus nii Saare- ja Muhumaa kui ka mandri kokad pistavad rinda kodumaise kalaga,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Kokkade meeskondade ülesandeks on valmistada erinevatest kodumaisest kaladest kaasaegne sadamatoit.“

Eesti toidu kuu kestab septembri algusest oktoobri keskpaigani ja see avatakse ametlikult 4. septembril kell 13 Muhumaal Koguva sadamas. Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad. Eesti toidutee ühendab peamiselt maapiirkondade toidupakkujaid, kes pööravad tähelepanu kohaliku toidu pakkumisele ning toidukultuuri edendamisele.

Mullu külastas Eesti toidu kuu sündmusi ligi 65 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles