Tähelaeva roolis ehk Kas see kõik on võimalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrinast pärit Marta Jamsja (keskel sinises) jaoks oli The Tall Ships’ Race esimene purjetamiskogemus, kuid loodetavasti ei jää see viimaseks.
Kadrinast pärit Marta Jamsja (keskel sinises) jaoks oli The Tall Ships’ Race esimene purjetamiskogemus, kuid loodetavasti ei jää see viimaseks. Foto: Erakogu

Juuli lõpus oli mul võimalus osaleda purjeregatil The Tall Ships’ Race, mille käigus sõitsin purjelaevaga St. Iv mööda Hispaania ja Portugali rannikut, õppisin purjesõidutehnikat ning avastasin kohalikku kultuuri.

Aastate eest põhikooli ajal sattusin käima koduteed koos naaberküla poisiga, kes rääkis mulle purjeregattide võidusõidust Läänemerel. Milline noor ei oleks vaimustuses võimalusest purjetada avamerel suurel purjelaeval? Eriti veel ajal, mil kinosid vallutas järjekordne “Kariibi mere piraatide” film. Mina kindlasti olin ja olen siiani, olles jõudnud tagasi oma esimeselt Tall Ships’ Race’ilt.

Tall Ships’ Race on igaaastane purjeõppelaevade võistlus, mille käigus püüavad võidu tuult sajad eri suuruses alused üle maailma. Igal etapil moodustavad pool laeval tegutsevast meeskonnast kuni 26aastased, kellel enamasti on tegu esimese seesuguse meresõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles