Muusik, kelle tagalaks on naine ja kuus last

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Bo Chan.
Ka Bo Chan. Foto: Marianne Loorents

On vähe elukutseid, mille esindajaid leidub kogu riigi peale vähem kui nädalas päevi. Olla kontratenor Eestis on just selline. Eriti haruldane on seda ametit pidada hiinlasena Eesti Rahvusmeeskooris. Ka Bo Chan teeb seda. Töötab Tallinnas, esineb kõikjal üle Eesti ja kaugemalgi, aga pere ja kodu on tal hoopis Lääne-Virumaal väikeses Laekvere alevikus lihtsas kortermajas. Oma ankruks nimetab vahetu ja rõõmsameelne mees aga abikaasa Mailat, kes korraldab nende kuue lapsega pere kodust elu hella ja nõudliku koorijuhi meisterlikkusega.

“Seal paistab brokoli,” viipab tütar Marta köögiakna suunas. Tõepoolest. Looduskaitsealune Laekvere mänd taamal näeb välja nagu spargelkapsas.

Kui Hongkongi poiss Ka Bo aastakümnete eest oma kodu aknast välja vaatas, siis päikest sinna ei paistnud. Näha oli üksnes kõrvalmaja sein. Kõige lähem park oli poole tunni jalutuskäigu kaugusel. Hoovi, kus mängida, polnud. Tema lastele avanevad hoopis avaramad vaated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles