Sõnajalg: radarid ja tuulikud saavad koos eksisteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aburi tuulik.
Aburi tuulik. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi riigikogu komisjonide eelmise nädala istungilt jäi kõlama seisukoht, et julgeolekulistel kaalutlustel ei saa Lääne- ja Ida-Virumaale tuuleparke rajada, on Eesti Tuuletehnoloogia Liidu esimees Andres Sõnajalg endiselt veendunud, et tänu uuele tehnoloogiale saavad nii kaitseväe radarid kui ka tuulikud koos eksisteerida.

"Seda asja tasub võtta rahulikult, sest ettevõtjatel on olemas liitumised, tehtud on mahukad investeeringud, olemas vajalikud load. Täielikult on välistatud stsenaarium, kus öeldakse – nüüd on kõik, ühtegi tuuleparki siia enam kunagi ei tule ja jutul lõpp," Sõnajalg, lisades, et selline otsus on võimalik ainult sõjaseisukorra puhul.

Sõnajalg on kindel, et nii kaitseväe radarid kui ka ettevõtjate tuulegeneraatorid saavad Ida-Virumaal koos eksisteerida, kuna olemas on vajalikud tehnoloogilised lahendused, mis kõrvaldavad raadioluuret häirida võiva liigse müra. Ta lisas, et see eeldab vaid teatavaid investeeringuid, mis on juba puhtalt majandusliku otsuse küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles