Eestis kohtuvad väliseesti noored üle maailma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu meremuuseum.
Käsmu meremuuseum. Foto: Arvet Mägi

Teisipäeval algas rahvusvaheline noortevahetuse projekt, mille käigus tulevad kokku Eesti päritolu noored üle maailma.

Noorteorganisatsiooni Seiklejate Vennaskond veetava projekti raames otsivad oma juuri eestlastest noored Soomest, Austraaliast, USA-st, Kanadast, Egiptusest, Mehhikost, Itaaliast ja Gruusiast. Kohal on kohal 20 väliseesti noort, kellega liitub kümme kohalikku noort. Noortevahetus kestab 11 päeva.

Projekti eesmärk on tutvustada Eesti ajalugu ja kultuuripärandit, et tuua välismaal elavad eestlased lähemale oma pärimusele. Projekti käigus õpitakse ka eesti keelt ning külastatakse erinevaid paiku Eestis.

Kolmapäeval alustati omavahel tutvumisega ning grupiloomise eesmärgil külastati Nõmme seiklusparki. Neljapäeval ootab osalejaid ees riigikogu külastus ja kokku saadakse ka haridus- ja teadusministeeriumi esindajatega. Lisaks külastustele õpitakse ka üheskoos elama, valmistama Eesti toitu ja jala saab valgeks ka rahvatantsus.

Noortevahetuse käigus jõuatakse ka Tallinnast kaugemale. Kaks päeva veedetakse Lahemaa rahvuspargis, kus matkatakse nii Viru rabas kui käiakse uudistamas Käsmut ja selle lähiümbrust. Lõuna-Eestis see-eest külastatakse Taevaskoda ja toimub kanuumatk Ahja jõel. Tartus tutvutakse õppimisvõimalustega ja külastatakse teaduskeskust Ahhaa. Programmist ei jää välja ka Eesti Rahva Muuseum.

Projekti üks eesmärk on tutvustada väliseesti noortele ka töötamisvõimalusi Eestis – külastatakse näiteks Skype'i, Playtechi ja Transferwise'i Eesti esindusi.

Noortevahetust korraldab noorteorganisatsioon Seiklejate Vennaskond, koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus ning rahastab haridus- ja teadusministeerium rahvuskaaslaste programmi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles