Swedbank ja LHV pensionifondid investeerivad uude metsamaa fondi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsad. Pilt on illustratiivne
Metsad. Pilt on illustratiivne Foto: Sander Ilvest

Finantsinspektsioon registreeris 10. oktoobril Eesti metsamaasse investeeriva fondi Birdeye Timber Fund 2 tingimused; uue fondi ankurinvestorid on Swedbanki Eesti pensionifondid ja LHV pensionifondid.

"Eesti metsamaasse investeeriv fond aitab kaitsta inflatsiooniriski vastu ning pakub eelduslikult stabiilsemat tootlust kui näiteks investeeringud aktsiaturgudele," ütles uue fondi fondijuht Sander Pullerits pressiteate vahendusel. "Oodatav tootlus kujuneb peaasjalikult vastavalt puiduvaru looduslikule juurdekasvule ja portfelli väärtuse kasvule selle heaperemeheliku ja jätkusuutliku haldamise kaudu."

"Pensionifondid on juba pikemat aega otsinud võimalusi Eesti metsamaasse investeerimisel. Vaatame seda kui pikaajalist Eestisse tehtavat investeeringut, mis peaks aitama pensionifondide riske paremini hajutada. Metsamaa investeeringute tootlust kujundavad metsa juurdekasv ja metsa haldamine on komponendid, mis üldjuhul ei sõltu arengutest rahvusvahelistel finantsturgudel," ütles Swedbank Investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla.

LHV pensionifondid on juba investorid Birdeye Capitali esimeses metsamaasse investeerivas fondis. "Madalate intresside keskkonnas tuleb pensionifondidel otsida teenimisvõimalusi reaalvarade hulgast, näiteks kinnisvara ja metsamaa. Finantsturgudel on väärtpaberite hinnad peale kriisiaastaid tublisti tõusnud ning soodsate pikaajaliste investeeringute leidmise võimalus selle võrra raskem. Börsil mitte-kaubeldavad ettevõtted ja reaalvarad pakuvad selleks alternatiivi. Metsamaa puhul pakub looduslik juurdekasv ka head kaitset investeeringule," ütles LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.

Birdeye Timber Fund 2 on Eesti finantsinspektsiooni järelevalve all olev mitteavalik kinnine lepinguline investeerimisfond, mis investeerib Eestis asuvasse metsamaasse. Fondi fondivalitseja on varahaldusettevõte Birdeye Capital, mille meeskonna moodustavad metsandus- ja investeerimisalase kogemusega spetsialistid, kelle eesmärk on pakkuda investeerimisvõimalust Eesti metsamaasse institutsionaalsetele investoritele, sealhulgas ettevõtetele, investeerimisportfellide haldajatele ja eraisikutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles