Silmupäevad toovad kaks nädalat parimaid maitseelamusi

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmud.
Silmud. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Homme stardib Ida-Virumaal Eesti gurmaanide oodatud gastronoomiafestival “Silm suhu!”. Avamistseremoonia tuleb restoranis Romantic Garden (Noorus SPA Hotel), kus toimub galaõhtusöök peakokk Jevgeni Jermošškini juhtimisel ja esineb Sankt-Peterburi Music Halli solist ja teleprojekti „Golos“ osaleja Julia Kuusmets. 

Jevgeni Jeršmoškin on restorani Romantic Garden  peakokk suhteliselt lühikest aega. Üsna vähe aega tagasi töötas ta peakokana pealinna tuntud restoranides Ribe ja Hetk. Lisaks on ta  kaks aastat järjest olnud üks nendest, kes vastutab Eesti vabariigi aastapäeval toimuva presidendi vastuvõtu suupistelaudade eest.

21. oktoobril toimub Narva-Jõesuu restoranis Meretare romantiline pimeõhtusöök restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upenieki eestvedamisel (Eesti peakokkade liidu liige, tiitli „Aasta kokk 2012“ kandja). Õhtusöögi külalistel tuleb seotud silmadega, olles seega ilma jäetud ühest tunnetusorganist, ära arvata kaks silmust valmistatud toitu. Õhtusöögi romantilise atmosfääri ja muusikalise kujunduse eest kannab hoolt võluhääl Sankt-Peterburist – Aleksandra Lodez.

22.oktoobril kutsub kaubandus-meelelahutuskeskus Astri keskus kõiki külastajaid traditsioonilisele kalalaadale. Kõigi külaliste silme all valmistab Narva restorani King peakokk Andrei Tšerenkov silmudest kuni 200 degusteerimisrooga, mille serveerimisel on abiks tuntud külalised.

Ühele vaatajatest antakse unikaalne võimalus  ennast koka rollis proovile panna. Muusikaline külaline on Sankt-Peterburi stiilne cover-trio White Dream Orchestra. Kõige väiksemate peokülaliste jaoks on avatud lasterestoran, kus neile õpetatakse etiketti ja serveerimist. Lisaks mitmekülgsele meelelahutusprogrammile kuulutatakse Astri keskuses välja Silmupäevade ametliku suveniiri konkursi võitja.

27.oktoobril toimub restoranis Kuurort (Narva-Jõesuu SPA & Sanatoorium) kalaneljapäev, üritus nende jaoks, kes eelistavad tervislikku toitumist, terveid eluviise ja sporti või siis soovivad teada, millest alustada. Kavas on peakokk Pavel Gratševski valmistatud kahekäiguline õhtusöök, muusikaline üllatus viiuldajalt ja lauljalt Sofia Bridž ja unikaalne sportlik etendus Sankt-Peterburi akrobaatideduolt Acro Libra. Tasakaalustatud toitumisest ja tervisalikest eluviisidest räägib Narva spordiklubi My Fitness juhataja Julia Košeleva.

Festival “Silm suhu!”, millest võtab sel aastal osa 11 Narva, Narva-Jõesuu, Jõhvi ja Toila restorani, toimub 13.-30. oktoobrini. Festivali erimenüü toimib restoranides kahe nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles