Haljala külje all valmivad Eesti esimesed ravioolid

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Soots ja Eleri Nickson näitavad ettevõtte toidukomplekte – nende sõnul esimesi omataolisi Eestis.
Siim Soots ja Eleri Nickson näitavad ettevõtte toidukomplekte – nende sõnul esimesi omataolisi Eestis. Foto: Marianne Loorents

Kaks aastat tagasi otsustasid Eleri Nickson ja Siim Soots Virumaal toidukomplekte tootma hakata. Nüüdseks on nende road jõudnud juba suurte poodide lettidele.

Eleri Nicksoni sõnul sündis idee järgmiselt: ta oli kümme aastat  Suurbritannias elanud, kus toidukomplektid on tavapärased, Eestisse kolinud, kohtas ta toidulettidel peamiselt kartulist-kastmest koosnevat valmistoitu. Tallinna Itaalia restorani Controvento peakokk Siim Soots leidis samuti, et tervislikku ja kiiresti valmivat toitu on poodidest pea võimatu leida. Noored otsustasid tegutsema hakata. 2014. aastal registreeriti oma firma Elsoots Production OÜ, mis kasutab kaubamärki FINEDINE. Siim Soots mõtles välja Itaalia köögil põhinevad retseptid ning siis tuli lahendada kõige keerukam probleem.

“Pakendit leida oli väga keeruline,” rääkis Eleri Nickson. “Meil oli vaja kuue pesaga karpi, kuhu kõik koostisained eraldi ära mahuks. Kuid selliseid ei toodetud. Võib muidugi lasta eritellimusena valmistada, aga siis on miinimumkogus umbes sada tuhat karpi – alustava ettevõtte jaoks on seda liiga palju.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles