Hoidistekonkursil särasid klassika ja katsetused

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paabu 2016 võitjad: Gunbritt Lille (vasakult), Ülle Sillandi ja Ago Liiband. Kõik kolm on tunnustuseni jõudnud ka eelmistel aastatel – tänavu olid esikümne punktivahed väga napid.
Paabu 2016 võitjad: Gunbritt Lille (vasakult), Ülle Sillandi ja Ago Liiband. Kõik kolm on tunnustuseni jõudnud ka eelmistel aastatel – tänavu olid esikümne punktivahed väga napid. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja, Käänu talu ja Kaarli rahvamaja korraldatud kuuendal hoidistekonkursil tunnistas žürii väga ühtlast taset ning märkis juba mulluse tšillilaine jätkumist.

Paabu konkursi peakohtunik, Kuressaare Kuursaali ja Ekesparre Boutique’i peakokk Toomas Leedu tunnistas valiku väga põnevaks. “Seente rohkus oli väga hea ning tundus, et tšillit oli kasutatud veelgi rohkem kui eelmisel aastal,” märkis Leedu. “Üllatas see, et kuna oli väga hea õuna­aasta, oli õuntega hoidiseid väga vähe, võibolla peeti neid liiga tavaliseks.”

Toomas Leedu nentis ka, et enamiku esitatud hoidiste kohta võis öelda: tõesti hea. “Tavaliselt tuuakse sellistele konkurssidele proovida katsetusi, mille kohta saab ütelda “huvitav”, aga “huvitav” tähendab toidu puhul juba midagi kahtlast,” rääkis Leedu. “Mitmeid neid tahaks poestki osta, sest nende maitset ei ole äädikaga ära tapetud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles