Kolme valla ühinemise rahvaküsitlusel osales käputäis inimesi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudu klubis tervitatakse veel 2016. aastat. Uusaastapidu on ka ainus pidu, mida selles maakultuurimajas peetakse. Kolme valla juhid selles kurvas paigas inimestega kohtusidki. Ime siis, et rahvaküsitlus nihu läks.
Tudu klubis tervitatakse veel 2016. aastat. Uusaastapidu on ka ainus pidu, mida selles maakultuurimajas peetakse. Kolme valla juhid selles kurvas paigas inimestega kohtusidki. Ime siis, et rahvaküsitlus nihu läks. Foto: Toomas Herm

Ajavahemikul 23.-27. novembrini korraldatud rahvaküsitlused Rägavere, Laekvere ja Vinni vallas näitasid, et inimesed suhtuvad küsitlusse pehmelt öeldes leigelt.

Kolme valla 6002 hääleõiguslikust kodanikust võttis küsitlusest osa 248 inimest ehk 4% nimekirja kantuist. Neist liitumise poolt hääletas 215 ja vastu 33 inimest.

Rägavere vallas avaldas arvamust 46 inimest ehk 6% nimekirja kantud isikutest. Liitumise poolt hääletas 30, vastu 16. Nimekirjas oli novembri alguse seisuga 734 inimest.

Laekvere vallas võttis küsitlusest osa 82 inimest ehk 6% nimekirja kantuist. Liitumise poolt hääletas 77, vastu 5 inimest. Nimekirjas oli 27. novembri seisuga 1276 isikut.

Vinni vallas avaldas arvamust 120 inimest ehk 3% nimekirja kantuist. Liitumise poolt hääletas 108, vastu 12. Nimekirjas oli 26. novembri seisuga 3992 isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles