Piimatööstus: detsembris jõuab kokkuostuhind vähemalt 30 sendini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustutegu. Kui piima kokkuostuhind tõuseb, mõjutab see ka poes müüdavate piimatoodete hinda. Pilt on illustratiivne.
Juustutegu. Kui piima kokkuostuhind tõuseb, mõjutab see ka poes müüdavate piimatoodete hinda. Pilt on illustratiivne. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

Eesti suurima toorpiima kokkuostja Valio Eesti tegevjuhi Maido Solovjobi hinnangul tõusevad detsembris kokkuostuhinnad kolmega algava numbrini, kirjutab Postimehe eriväljaanne Maa Elu.

Solovjovi sõnul on turg suvega võrreldes täiesti pöördunud, piimahind on augustist alates tõusnud ja lage pole praegu näha. "Detsembris algavad hinnad kolmega igal juhul," sõnas ta, lisades, et hinnatõus jätkub ja saavutab ehk kahe-kolme kuu pärast oma lae.

"Piima tootmine on Euroopas languses, aga nõudlus pisut kasvanud, ka Hiina turul on nõudlus tagasi. Need kaks efekti kokku ongi viinud hinna tõusule," sõnas ta. "Kui 2017. aasta tuleb toorpiima osas väga tugev, siis selle tootmine hakkab kasvama ja 2018. aastal võib olla jälle keerulisem."

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehe Roomet Sõrmuse sõnul on nii-öelda normaalsetel aastatel Eestis makstud keskmiselt 32-34 senti kilo eest. "Sellist hinnataset võib pidada üsna õiglaseks, sest piimatootmise kulud ulatusid Eestis enne kriisi algust umbes 29-30 sendini. Poes maskis piim siis umbes 70 senti," ütles Sõrmus.

Piima tootmine on Euroopas languses, aga nõudlus pisut kasvanud, ka Hiina turul on nõudlus tagasi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles