Koeru vald vaatab Lääne-Virumaa poole (2)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vald.
Koeru vald. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru valla juhid ei varjagi enam oma pettumust seitsme valla alusel moodustuva Järva valla suhtes ja andsid kohalikele inimestele teada, et on käinud juba Lääne-Virumaal maad kuulamas, millised on võimalused ühineda Väike-Maarja ja Rakke vallaga, kirjutab Järva Teataja.

Üleeile oli  Ervita seltsimajas Järva valla ühinemisteemaline rahvakoosolek, kus Koeru vallavanem Andres Teppan ja vallavolikogu aseesimees Tarvi Pihlakas andsid ülevaate, mida on koerulastel Järva vallaks liitudes võita ja kaotada.

Hea poole pealt polnud neil rahvale suurt midagi öelda. Kogu jutt käis süngetes toonides.

Teppan selgitas algatuseks, et seitse valda ei soovi kommunaalettevõtteid ühendada, kuid tema meelest tuleks seda teha. Järgmisena peatus vallavanem karjääridel ja andis teada, et Koeru kant ei saa soodsatel tingimustel kruusa karjääridest, mis asuvad näiteks Albus või Koigis.

Kõige pikemalt peatus Andres Teppan vallamaja asukohal, mis ei tule Koeru, vaid Järva-Jaani.

Teppan andis teada, et nad pole ka istunud käed rüpes, vaid kohtunud Väike-Maarja vallavanema ja vallavolikogu esimehega. Teppani teada soovib Väike-Maarja vald liituda Rakke vallaga ja neil on ühinemisleping valmis. "Seda lepingut vaadates saab öelda, et Koeru võib Lääne-Virumaal asuvate naabritega ühineda küll," lisas ta.

Samas kinnitasid Andres Teppan ja Tarvi Pihlakas, et läbirääkimisi siiski ei peeta ja ka sealtpoolt pole lootust, et vallamaja hakkaks asuma Koerus.

Seda, et Koeru valla juhtidel on Järva vallale selja pööramisega tõsi taga, näitab asjaolu, et  vallavolikogu homse istungi üks päevakorrapunkt on haldusterritoriaalse korralduse muutmise üle läbirääkimiste lõpetamine.

Teppan toonitas, et tema pole volinik, kuid usub, et volikogu homme lõpliku otsust Järva vallast lahkumise kohta ei langeta, vaid ootab ära rahvaküsitluse tulemused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles