Wiedemanni keeleauhind ootab nominente

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleauhinna võitja istutab traditsiooniliselt Väike-Maarjasse keelepuu. Pildil Viivi Maansoo ja Hando Runnel.
Keeleauhinna võitja istutab traditsiooniliselt Väike-Maarjasse keelepuu. Pildil Viivi Maansoo ja Hando Runnel. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusministeerium ootab ettepanekuid 2017. aasta Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna määramiseks.

Riigi F. J. Wiedemanni keeleauhind antakse igal aastal ühele isikule väljapaistvate teenete eest eesti keele uurimisel, korraldamisel, õpetamisel, propageerimisel või kasutamisel.

Ettepanekuid auhinna määramiseks võivad esitada juriidilised isikud, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud eesti keele või kultuuri alane tegevus; Haridus- ja Teadusministeerium; isikud, kellele on antud F. J. Wiedemanni keeleauhind.

Kirjalikud ettepanekud koos põhjendusega esitada hiljemalt 10. jaanuariks 2017 Haridus- ja Teadusministeeriumi e-posti aadressil hm@hm.ee või aadressil Munga 18, 50088 Tartu.

Wiedemanni keeleauhind on algatus, mis pärineb juba 1988. aastast, mil selle idee käisid välja Väike-Maarja keskkooli õpetaja Irma Sild ja sealse kolhoosi direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles