Klaaslinnud kannavad tiibades kuumust

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigepealt oli liiv. Siis ahi, meister ja klaasipiip. Sinilinnuparv meenutab möödunud aega ja ootab kesk talve kevadet, suve, sügist ...
Kõigepealt oli liiv. Siis ahi, meister ja klaasipiip. Sinilinnuparv meenutab möödunud aega ja ootab kesk talve kevadet, suve, sügist ... Foto: Marianne Loorents

Rakveres on Viru Käsitöö Salongi akendel peatunud klaasist linnud ja öökullid. Kuidas saab värv klaasi sisse? Seda teab mees, kes puhub päevas 100 lindu.

Valik käsitööna valminud klaasist esemeid on pärit Järvakandi klaasimuuseumi klaasikoja klaasistuudiost, kus neid hapraid lennukaid taieseid puhub Eero Vaikre.

Meistri ja 1130-kraadise sulaklaasi koostöös sünnivad ehted, linnud ja lilled, aga ka vaasid, kausid ja kannud, kruusidest ja pudelitest rääkimata. Hing puhutakse sisse ka pingviinidele ja öökullidele, teinekord mõnele skulptuurilegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles