Kohtla-Järve lastekodu sulgeb suveks uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukaru.
Kaisukaru. Foto: Internet

Hiljuti veerandsajandat sünnipäeva tähistanud Kohtla-Järve lastekodu suleb tõenäoliselt juba eeloleval suvel uksed ning sealsed kasvandikud majutatakse koos õpetajatega väikeste peredena elumajade korteritesse, kirjutab Põhjarannik.

Edasise hoolitsuse nende eest võtab enda peale SOS-lasteküla. Selline lähenemine peaks aitama lastekodulastel senisest paremini iseseisvaks eluks valmistuda ning linnal suure hoone ülalpidamiskulusid vähendada.

Esimene samm selle kava elluviimiseks on juba tehtud: hiljuti soetas linn Olevi tänava viiekorruselise maja esimesel korrusel kaks kõrvuti asetsevat kolmetoalist korterit. Pärast remonti ühendatakse need üheks suureks, umbes 130ruutmeetrise pindalaga korteriks ning sinna asub elama kuueliikmeline perekond, kirjutab Põhjarannik.

"Veidi hiljem soetas SOS lasteküla Järve tänaval asuva maja, mis remonditakse selle arvestusega, et seal hakkab elama kaks perekonda," rääkis Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva. "Kava kohaselt tuleb meil leida veel üks suur korter, kuid praegu linnas sobivaid kortereid ei ole. Ent isegi kui lähiajal sobivat varianti leida ei õnnestu, ei hakka me lastekodu ümberasustamise plaane muutma − suve alguseks peab praegune hoone tühjaks jääma. Olen kindel, et jõuame selleks ajaks kõik ette valmistada. Kui lapsi on selleks hetkeks rohkem kui uues elupaigas kohti, siis püüame ülejäänud lastele leida tugipere või mõne muu lahenduse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles